Thursday, August 13, 2009

Salam Takziah

assalamualaikum sumer......

hari ni industri seni negara dikejutkan dengan pemergian seorang lagi insan seni Ustaz Asri yang juga merupakan vokalist utama kumpulan rabbani...beliau yang meninggal ketika sesi pelancaran program Syahadah di RTM angkasapuri meninggal kira-kira jam 11 pagi.

beliau diserang sakit jantung tiba-tiba rebah lalu pengsan dan ridak sedarkan diri...beliau disahkan meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke hospital...

marilah kita sama-sama menyedekahkan al-fatihah kepada beliau....semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan golongan orang yang beriman.....


AL-FATIHAH

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan

Tuesday, August 4, 2009

Pak Long - Selagi Ada Rindu =))


Selagi Ada Bulan Mentari

Selagi Ada Berkasihani
Selagi Ada Bulan Dan Bintang
Selagi Ada Berkasih Sayang
Selagi Ada Ombak Dan Laut
Selagi Hatiku Terpaut
Selagi Ada Turunnya Hujan
Selagi Ada Rahmat Tuhan
Selagi Ada Langit Dan Bumi
Selagi Cintaku Bersemi

Selagi Ada Waktu
Selagi Ada Rindu
Biar Beribu Batu
Ingin Aku Bertemu

Oh Kasih (Oh Kasih)
Damailah (Damailah)
Engkau Disana
Ku Berdoa (Ku Berdoa)
Pada Tuhan (Pada Tuhan)
Agar Kau Bahagia

Lagu & Lirik : Pak Long


video

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan

Myvi =))

assalamualaikum sumer.....

perodua myvi....sejak 2 3 hari ni aku dok teringat myvi....kete cute n comey yang buat aku tergoda..hahahaha.....oh Myvi.... =))



actually aku plan nak beli satu kete standard la....buka aku xsayang averide mustang aku...but aku nk ader kete spare as backup kalo mustang aku rosak ader la kete sejibik agi....

giler kalo xsayang averide aku tu....harta berharga yang aku xkan jual sampai mati.....harta pusaka tue....kete mase memula bapak aku bukak bizz sampai sekarang...tue la keretenyer...even buruk n slalu orang kutuk, but aku tetap sayang....kete yang xder hutang...so xpening bulan-bulan...but pening kalo rosak jer...hua hua hu =))

aku tengor makin ramai orang pakai myvi...even kete tue kecik jika dibandingkan dengan BLM proton, but ianya lebik kompetetif...cc just 1.3 DOHC.....BLM pun cc sama....but DOHC myvi dia guna cam TOYOTA...BLM guna CAM PRO...tue yang myvi kalo kat lebuh raya ligat jer dia menyelinap....

ramai yang buat myvi dengan make-up simple jer...masuk adjustabe @ spring sport then kasik rim 17"......wallaweyhhhh..smart seyhhh....kalo ader modal make-up PASSO..huhuhuhu =))

hoper ader la rezeki aku nak pakai myvi ni..target aku dalam hujung tahun depan insyaallah...kalo dapat keje awal kne la set-up gaji n simpan cket...baru ler leh merasa...hehehe

3K diperlukan tuk adjustable n rim....cadang nak angkat warna-warna yang lembut la...cam grey keladi ker....hitam payah nak jaga oooo.....kalo putih pun ok gak!!!...but klise la...pape pun nanti aku pikirkan =))

hope dapat la ia tercapai...doakan aku yer...kalo dapat leh ler bawak kengkawan berjalan insyaallah =))

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan

Dari Maya Ke Nyata =))


afix & haeri.....dari maya ke nyata =))

assalamualaikum...

ahad lepas....2 ogos 2009 actually ader drag 4 fun kat Kampong Gajah...but aku xpegi sebab pomen aku xmasuk...so aku maleh ler nak datang.....so aku decide gerak ker Karnival Tv9 Sua Rasa....kali ni lokasinya di Ipoh...lepas zohor aku gerak la...

actually aku sesaje jer jenjalan,,bosan la cuti-cuti enigma kali ni...cuti 3 minggu...dah rase cam 3 tahun punyer cuti....sengal beb....aku adalah orang yang xsuka cuti...nasib la ader fb yang eh on9 walaupun terpaksa berusaha keras untuk menjayakannya...alhamdulillah =))

hari panas terik but orang ramai....aku motif pergi nak cari KONSONAN...hahahha..orang bujang single n hati sunyi tanpa awex memang begini...hahahaha

dalam aku ronda-ronda ni actually sua rasa xla sebesar karnival Jom Heboh....JH under tv3 but sua rasa under tv9.....ader beza...so xla besar sangat....but still meriah..memeriahkan lagi dengan kehadiran peserta finalis program realiti Gadis Melayu =))

aku akhirnya berjumpa dengan seorang pelakon terkenal..HAERIYANTO HASSAN.....xla bangga jumpa artis but aku anggap beliau sebagai seorang kawan....pada aku kalo dia artis, itu kerja n profession dia...kita xleh nak campur aduk...kerja dan persahabatan....

haeri ni kalo dulu hot tamper....but dah semakin dewasa ditambah dengan kini berstatus daddy n hubby, menjadikan beliau seorang yang tenang n matang....dah makin dewasa kita perlu berubah dan tak boleh mengikut kepala sendiri sangat...betul...ketenangan memberi kebahagiaan dari sikap kematangan kita...

actually happy meet him...alhamdulillah dia kenla aku..hua hua hua....but berjalan dengan artis ni kene la paham...public figure...sume orang pelik cam mane aku orang biasa leh selamba jer berjalan n menyamuk bersama..hahaha...

style aku kalo berkawan dalam alam maya, biar berkawan sampai alam realiti....bukan ape persahabatan itu indah..but xsume orang paham...especially yang single...biler ajak kuar pikir kita nak ngorat...kot lawa pon ingat aku heran ker?...WTF la...kawan memilih bulu baik korang cukur jer bulu korang....ape punye bangsa daaa.... =XX

berkawan biar beribu...berkasih biar satu...bercinta biar 4 yang laen bikin spare part...hahaha.....luv this tagline...hehehe..but pape pun Lu Pikir La Sendirik =))

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan

The Holiday =))

assalamualaikum sumer....

tak tau cam mane nak mula...dah lama xupdate blog ni.....huhuu...pengkor tgn nak menaip...hahaha..al-maklum la cuti dah mula maka menulis menggunakan pen pun jarang....so aku nak cte pasal bbaru ni aku ader balik kg kat johor..hehehe

aku ni mmg anak jati johor...lahir kat Batu Pahat...kampung aku namenyer Kampung Parit Kaseh, Senggarang....majoriti melayu la...tapi ader jer orang cina yang dok sane..tokey-tokey sawit n ladang...kalo bab sawit mmg femes la kat johor ni...tapi kalo belajar geografi...johor lebih terkenal dengan pengeluaran nenas...kalo salah harap betulkan la yer =))

aku actually planning nak balik sorang....but mak aku risau coz aku ni bawak kete xpenahnyer slow...al-maklum la dah biasa drive sorang-sorang balik KL so laju jer le merembat minyak...hahaha..jangan cuba sekiranya anda tidak berkeyakinan diri...amaran dari A.K.L..

hahhaha....ktorang gerak dalam kol 1 lebey la cam tue....untuk kesekian kalinya aku meninggalkan Solat Jumaat....bukan sengaja...aku dah berniat musafir...lagipun aku dah niat solat jama'.....so aku stop kat hentian tapah untuk solat n menyamuk.....ngantuk beb driving jejauh ni...mak aku dok bising jer aku menyamuk..siap report kat bapak aku agi...hua hua hua =))...

tujuan balik ni sebenarnye sajer jer...aku raya tahun lepas xbalik...raya ke-4 geng kete aku gerak ke pangkor...so aku kne la join....dah tue macik aku plak dok kecoh-kecoh membandingkan aku dengan sepupu aku..sepupu aku tu umo dia 24...tapi tiap tahun xmiss balik kg especially raya...so sebagai dalang gantinya aku balik la cuti sem ni....

dalam kol 8 alhamdulillah sampai la umah opah aku yang indah permai ni.....sume kaget macam kne sampuk jembalang coz aku driving smpai ke parit kaseh....What The Fix..igt aku ni takut driving jejauh ker...hahaha..terbukti mereka terkejut..ten ten ten =))

balik ni pon nak melawat opah aku jer actually...lagipun bukan ramai sedara mara ader...harap pacik aku jer..rue pun sebab rumah sebelah..heheheh....lagipun bosan la dah besar-besar ni balik...bukan ape sepupu sepapat sumer kanak-kanak oligo coco jer sume..so xder la regu nak melawak ker...nak mengata ker...hehehhe....

kebosanan aku pun terubat coz tgk wayang cte Harry Potter : The Half Blood Prince...orang dok warwarkan ianya movie best....pandangan aku hampeh....seatu ape pn aku xpaham...MOTIF?!!...merugikan duit jer...adik aku punyer pasal layankan jer la....

then hari isnin baru balik....singgah ker NILAI 3 jap...bawak mak aku g shopping...aku bawak coz apak aku xpernah nk deal dgn mak aku bab shopping ni especially kat nilai...mak aku excited jer mulanya...biler tau kedai-kedai 30 batu jauhnyer dia pun ajak aku gerak...hahahha....bagus-bagus...

style aku senang jer...nk shopping ko punye pasal...jgn dok tanye aku bab LAWA ker?...aku cukup xsuka.....aku xpandai menilai sangat coz citarasa kita sume berbeza....kalo korang rase lawa kat body korang, yakinlah ia lawa....insyaallah ia akan jadi lawa =))

payahkan lelaki nama AFIX ni...yupp...memang payah....payah sebab aku xsuka payahkan diri aku dengan benda remeh temeh...Life Is Simple Player....don't make it complicated... =))

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan