Monday, December 7, 2009

Hari Raya Aidil Adha

video

video ketika hari raya aidiladha baru-baru ni....selamat menonton..

remember this?



YOU SMELL WHAT THE ROCK IS COOCAIN?...hahaha

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan =))

selamat ulang tahun sayang....yang ke 22 =))

assalamualaikum......

aku kembali menulis coretan di blogku ini...lama dah x menaip new post...even xramai followers but aku xkisah sangat...blog aku, AKU PUNYA SUKA....hahahaha...

kali ninak cite pasal ulangtahun yang tersayang....yang pastinya bukan awex sebab aku single mingle...weeeeeee....ni kisah orang paling aku sayang dan sayangkan aku di dunia ini...sape lagi kalo bukan MOHAMAD REDZUAN RAMLI & ANILAH MARJUNID @ ISMAIL....

pejam celik-pejam celik dah 22 tahun dorang hidup bersama....alhamdulillah Allah panjangkan jodoh mereka...bersempena dengan sambutan ulangtahun yang ke-22...maka aku dengan rase tanggungjawab aku mengadakan majlis kecil-kecilan tuk dorang...

time tengah sengkek aku buat gak majlis...ape ada hal..dulu dengan awex aku silap beli hadiah bagai tuk awex aku...sesekali kuar modal tuk parents just sebesar kuman jer jika nak dibandingkan dengan jasa dorang selama 20 tahun membesarkan aku n adik beradik.....

actually xtau ler dorg terkejut @ buat2 jer...hehehe....sume ingatkan bufday bapak aku...yer la...date buffday ayah 25-november.....dorang punye anniversary 22-nov....so kira buat sekali arung jer la...

aku buat pertama kalinya membeli kek kat secret recipe....mane penah dalam hidup masuk tempat ni...makan ape tah lagi...so aku selamba jer pegi dengan kondifennya..aku beli ler kek tuk dorang...tuk adik2 plak aku beli KFC...dah sume pakat ngidam so aku tunaikan jer la..

selama ni mane penah sambut buffday ni...kalo dulu nak makan kek pun susah...alhamdulillah sekarang semuanya berubah....syukur alhamdulillah...



banyak ag pic sebenarnya...tapi diatas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan maka hanya pic kek sahaja dapat dipertontonkan...hehehee...i'm sorry...

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan =))

Sunday, November 15, 2009

15 November 2009

assalamualaikum....

sihat sumer? hahahaa...semoga berada dalam lindungan Allah s.w.t....bertemu kembali dalam blog aku ni...blog yang menceritaka coretan kehidupan aku....walaupun xsemua but yang termampu la aku kongsikan....

kali ni aku nak share about relationship aku dengan satu gurl ni....memula kenal kat facebook ler....mane ker ag....hehehe..biasa la...aku ni suka berkawan...fb ni dah jadi gf aku yg utama...so macam2 gurl la aku try..last dapat ler kenal dgn seorang wanita ku gelarkan pumpkins blushing...

kalo name arjuna kawan2 dia sure la over age punyer...mane ader bnyak yg under age....aku dah biasa dengan under age la....over age ni aku kureng cket.....selesa berkwn dengan wanita matang...

pumpkins ni cute....serius....first time jumpa cam xcaya jer...hehhee..teringat 1st time jmpa dia pkai baju maroon seluar n tudg hitam....baju opis jer time tue...aku plak selamba jer pkai jersey n tracksuite.....mmg trademark aku ler tue....hehehe....

then dinner kat rebung...ni pun sebab kes roti nan n xjmpa kdai yg sesuai nak dinner...klakar jer...hahahhaa....makan nasi grg cina n jus tembikai....aku just mkn nasi grg ayam jer...air 0....

actually banyak benda yg berlaku sepanjang 11 bulan kenal.....kita pernah berpisah dan kembali berpisah dan kembali, kembali kerna pengorbananmu kuhargai...yup....sy menghargai kehadiran awak dalam kehidupan saya....walaupun xmacam org lain, saya gembira...

awak mengajar saya supaya dalam satu hubungan xperlu telefon di tangan setiap masa...xperlu mesej 24 jam....tetapi menggunakan masa yang ada sebaik mungkin untuk sama2 gembira dan berkongsi masalah.....saya dah belajar sesuatu mengenai perhubungan ini....

satu jer saya nak pesan, apa pun terjadi saya tetap akan ambil berat pasal awak....insyaallah jika saya masih ada peluang itu....jagalah dirimu sebaik mungkin.....jika esok tiada lagi arjuna menemanimu, kamu silap...arjuna sentiasa berada dalam hatimu...dan xpernah jauh...

terima kasih kerana menemani saya sepanjang 11 bulan perkenalan ini...bersyukur saya mengenali insan seperti awak...terimah kasih..syukur alhamdulillah...allahurabbi...semoga perhubungan ini akan berkekalan

selamat ulangtahun untuk bulan yang ke-11


nukilan daripada.....arjuna kayangan layangan

Monday, November 9, 2009

1 november 2009

assalamualaikum.....

tarikh keramat dah dah lama hilang keramatnya....aku jer yg dok kat keramat....hahahha....tarikh yg aku xpernah n xkan lupa insyaallah.....

tarikh ulangtahun perkenalan secara peribadi untuk tahun yang keempat....terima kasih kerana sudi berkenalan dengan saya ketika itu....secara peribadinya saya memang seronok berkenalan dengan awak.....

tapi kini, hanya aku yang mengenang peristiwa tersebut...alhamdulillah...sedikitpun tidak luput perasaan dan ingatan aku kepadamu.....bukan aku meminta untuk melupakanmu....tidak pernah sama sekali...tapi aku ingin untuk sentiasa mengekalkan namamu sebagai insan yang pernah menyayangi diriku ini.....

terlalu kuat ingatanku kepadamu....mungkin kerana ketika itu kasih sayang dan perasaan cinta yang hadir untukmu terlalu tulus sehingga kini ianya masih bersemadi insyaallah....

aku masih sendiri...jujur aku mencari dan cuba mengenali setiap insan yang ada disekelilingku...tipu jika aku katakan hati ini tidak sunyi.....adakalanya aku membiarkan perasaan ini sendirian...xperlu dilayan sangat....

tetapi sejarah dicintai olehmu membuatkan aku mencari seorang yang lebih baik darimu agar aku dapat lupakan kisah kita....tetpi tiak mampu ku nafikan.....aku belum menemui yang terbaik selain dirimu.....

kamu telah menemui seseorang yang lebih baik untukmu.....alhamdulillah.....doaku agar kau bahagia.....aku orang paling kecewa jika kamu sedih....aku akui pernah membuatkan kamu kecewa....mensia-siakan peluang yang engkau berikan....tetapi Dia mengetahui hikmah segalanya....

entahlah....bukan aku tidak membuka hati n perasaan ini untuk wanita lain...tetapi hanya kamu dimindaku....aku senang mengingati mu tanpa perlu memikirkan insan lain....kamu terlalu istimewa....perbezaan antara kita membuatkan kita pernah menjadi pasangan istimewa....

mungkin ada segelintir yang tidak senang ketika kita bersama satu ketika dahulu...terutmanya keluarga....aku redha jika keluarga yang membuatkan kita berpisah.....aku xpernah salahkan kamu....jujur aku xpernah salahkan kamu....

setiap makian dan kata-kata kesat yang engkau luahkan, masih segar dalam ingatan aku....mungkin engkau xsedar ketika mengucapkannya.....aku xpernah marah...xpernah berdendam....setiap saat doaku untukmu....

aku minta maaf jika kehadiranku ke majlismu ketika itu memusnahkan kemeriahan dan kegembiraan hatimu.....tapi aku xlupa janji kita.....dan aku hadir menunaikan janji yang aku berikan satu ketika dulu.....

sekarang bukan masanya untuk mengambilmu cepat-cepat....memengangmu erat-erat....merenungmu tepat-tepat.....hadir dekat-dekat tanpa perlu sekat-sekat....kamu sudah dimiliki....taatilah kepadanya selagi tidak melanggar syariat agama.....

bukan niatku untum membiarkanmu menanti......tidak pernah sama sekali......tetapi perancangan Allah itu lebih sempurna.....mungkin bukan sekarang jodohnya....kelak xsiapa tahu....aku disini masih menantimu.....

terima kasih menjadikan aku seorang lelaki yang matang....membuang segala ego yang menguasai aku satu ketika dahulu.....terima kasih diatas segalanya.....selamat ulangtahun walaupun engkau tidak akan mengingatinya lagi.....

putera zulkarnain xkan kembali....alien xkan mendarat kembali....panggilan 'honey' xkan berkumandang lagi....yang tinggal hanyalah mimpi...


luahan hati seorang insan yang pernah bertakhta dihatimu....arjuna kayangan layangan




Saturday, November 7, 2009

kembali pulang =))

assalamualaikum....

hrummmm...aku dah lama xupdate blog aku ni...bersawang jer.......al-maklum la...bukan xder bnda nak cte.....letih n malas menguasai diri.....terlalu bnyak perkara yang terjadi sejak kebelakangan ini....masalah kolej...masalah peribadi...masalah kehidupan....masalah jiwa n perasaan...macam macam lagi la....

but sejak raya lagi aku xpost pape kat blog ni....aku ni bukan rajin nak luahkan semuanya kat blog ni...yesss...aku buat blog ni sebab dulu aku selalu sgt igt kat ex aku....alhamdulillah now better n aku boleh fokus dalam kerja yg aku buat tnpa memikirkannya semula....

hurmm......kehidupan...ada dosa n pahala...ada baik ada jahat.....name pun manusia...bukan maksum...but ada kalanya kne muhasabah diri n renung seketika....

aku akui dalam tempoh 4 tahun kebelakangan ni...mca2 benda aku dah buat n yg mengajar aku erti kematangan dan kedewasaan....ragam manusia yang pelbagai...keinginan diri dan orang lain....kecekalan dan keperluan pemikiran yg kritis demi memastikan sesuatu masalah dapat disettlekan dengan tenang.....

mungkin kisah masa lalu mengajar aku banyak tentang realiti kehidupan....agree xsume bnda akan kita dapat dalam hidup ni...but apa yang kit ada menyempurnakan hidup kita....

aku hilang semua bnda yang aku terlalu sayang terutamanya seseorang yang bergelar WANITA....bukan aku mengeluh atau merungut...wanita salah satu sumber yang mengajar aku erti kematangan selain daripada pergaulan seharian aku yang lebih tertumpu kepada golongan profesional yang rata-rata dalam kalangan kematangan.....

bukan mudah untuk menjadi diri aku....terlalu rumit....aku adalah seseorang yang sukar dijangka....mungkin orang memandang aku sebagai budak nerd yg senyap n xtau pape...but everything about me is interesting....but sit besides me first...then u'll know...hahahaa

xtau la nak cte pe....hahhhaa..dah2 ler tue....nanti ader story aku update ag yer..hehehe...maceh kerana membaca....

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan

Thursday, September 17, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri.....Maaf Zahir Batin =))

assalamualikum....

sy selaku blogger the assassin enigma ini ingin mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.....MAAF ZAHIR BATIN

berhati-hati ketika pulang beraya...ingatlah orang yang tersayang

semoga berbahagia di samping insan tersayang di hari lebaran ini =))

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan

Monday, September 14, 2009

28 Ramadhan....One of The Enigma =))

assalamualaikum....

28 ramadhan....unik untuk aku....bukakah no fav aku 23? memang 23 tetapi untuk bulan ramadhan 28 adalah sesuatu yag istimewa.....satu kenangan yang xkan mampu berubah apa jua keadaan dalam hidup aku...ia tetap menjadi kenangan....

kali pertama menghantar mesej kepadanya ketika itu hampir musim perayaan ditambah dengan aidilfitri disambut serentak dengan deepavali...time tu lebih kurang hampir 1.30 pagi...baru habis bertekak...hahhaha

aku memperkenalkan diriku sebagai PUTERA ZULKAINAIN @ nine....hahahha...name xleh blah....memang gelak time tue...yer la org yang lama kita minat then nk tackle mesti la malu...ditambah plak kate keje kat samsung as eksekutif pemasaran...perghhhh!!! mmg xleh blah...

disitulah bermulanya saat perkenalan dan berkawan dan bercinta....kenangan biarkan ia menjadi kenangan..xperlu diungkit...hanya Allah yang lebih tahu....

masuk tahun ni dah 4 tahun ia menjadi kenangan.....masih segar berlaku.....macam semalam jer terjadi....biarkan dia bahagia dengan pilihan dia...

aku sentiasa doakan dia bahagia.....aku gembira dia bahagia sekarang....kalo terus bersama belum tentu bahagia....

jika suatu hari nanti ditakdirkan ada jodoh...biar ia menjadi urusan Allah.....aku fokus apa yang ada dihadapan aku kerna aku berjanji menunggunya di pintu yang akan datang kerana aku xkan berpatah balik untuk menunggu pintu di belakang....

terima kasih kerana pernah memberikan kebahagiaan kepadaku..fixanne always in alien's heart =))



A.F.V = anne.fix.vios

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan

Saturday, September 12, 2009

Eisya - Nurani

assalamualaikum....

pernah korang dengar seorang penyanyi yang popula dengan lagu NURANI? penyanyi kecil molek name dia Eisya.....dia pemes mase pertengahan 90an gitu la...time tue aku pun sekolah rendah lagi...sampai sekrang aku still minat n ingat lagu dia.....

dia ni dah kawin dan ader anak...kalo xsilap sekrang ni dia duk kat perlis....suami beliau seorang arkitek...kalo xsilap la...kalo silap harap maaf....

sekrang dia dah bertudung....cantik bergaya dah sekarang.....latest berita dia ada masuk dalam cte ERA TV....beberapa bulan lepas masuk HARAKAH dalam ruangan muslimah....alhamdulillah..

so aku nak share la lagu ni kat kengkawan....

Dikala malam sepi bila ku sendirian
Kisah silam datang menjelma
Walaupun semuanya telah berlaku
Tapi tetap segar didalam ingatanku

Bila ku kenang masa yang lalu
Airmata ku membasahi pipi
Angin nan malam teman sejati
Untuk mengubati hati ku rindu pada mu

( korus )
Nurani...Kau lambang cinta ku
Oh...Nurani...
Nama mu sentiasa di hati ku sayang

Masih segar dalam ingatan ku
Dihari pernikahan kita
Ku cium tangan mu
Dan kau mengucup dahi ku

Ku terasa sungguh bahagia
Kerana dapat hidup bersama mu
Moga kasih sayang kita
Kekal untuk selamanya

( ulang dari korus )

Tapi sedikit tak ku duga
Ia hanya sebentar saja
Kasih yang diikat telah terlerai juga
Semasa kepulangan mu
Kau ditimpa bencana
Kau tinggalkan diri ku
Untuk selama-lamanya

Nurani
Nurani
Nurani ...
Oh... sayangku


video

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan

Penghujung ramadhan 2009

assalamualikum....

aku dah lama xpost smtg kat blog aku ni....bukan xrajin atau xder story...kemalasan dan kebizian terhadap benda lain membatasi segalanya.....lagipun membaca blog itu lebih baik untuk diri aku dari post smtg...hehehhee...

hurmmmm.....sekejap jer ramadhan dah nak pergi meninggalkan aku untuk usia 20 tahun....begitu pantas masa berlalu...bak kata ulama di akhir zaman ni masa dah xberkualiti...tue yang cepat jer masa berlalu....

ramadhan tahun ni biasa jer...berpuasa di KL & ader masa cabut balik menawo.....berbuka dengan family...tue jer la kehidupan seorang lelaki bujang cam aku ni....tahun ni cam xder peluang dapat awex....hehehe...

tahun lepas dapat la berbuka dengan Nur Dyana Mohd Asri....but tahun ni jodoh xpanjang...Allah lebih tahu hikmah disebalik kejadian....xper la...xder bnda untuk dikesalkan...hidup mesti diteruskan...

tahun ni puasa dengan family best cket...aku la yang handle bab menu berbuka...yer la...aku sorang jer jauh dari family...mak ayah aku bukan cayer aku sangat...anak bujang yang ganas...hehehhe....anak bertuah la katakan =))

yang bestnyer tahun ni aku banyak berterawih kat rumah especially dok KL ni...bukan malas but suasana berbeza....kalo kat menawo tue ader tazkirah lepas terawih...best gak...sebagai program menambah ilmu

akhir kata aku mendoakan semoga tahun depan aku diberi peluang untuk bertemu lagi dengan ramadhan n dapat berpuasa dengan keluarga tercinta...salam ramadhan & salam lebaran =))

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan

Thursday, August 13, 2009

Salam Takziah

assalamualaikum sumer......

hari ni industri seni negara dikejutkan dengan pemergian seorang lagi insan seni Ustaz Asri yang juga merupakan vokalist utama kumpulan rabbani...beliau yang meninggal ketika sesi pelancaran program Syahadah di RTM angkasapuri meninggal kira-kira jam 11 pagi.

beliau diserang sakit jantung tiba-tiba rebah lalu pengsan dan ridak sedarkan diri...beliau disahkan meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke hospital...

marilah kita sama-sama menyedekahkan al-fatihah kepada beliau....semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan golongan orang yang beriman.....


AL-FATIHAH

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan

Tuesday, August 4, 2009

Pak Long - Selagi Ada Rindu =))


Selagi Ada Bulan Mentari

Selagi Ada Berkasihani
Selagi Ada Bulan Dan Bintang
Selagi Ada Berkasih Sayang
Selagi Ada Ombak Dan Laut
Selagi Hatiku Terpaut
Selagi Ada Turunnya Hujan
Selagi Ada Rahmat Tuhan
Selagi Ada Langit Dan Bumi
Selagi Cintaku Bersemi

Selagi Ada Waktu
Selagi Ada Rindu
Biar Beribu Batu
Ingin Aku Bertemu

Oh Kasih (Oh Kasih)
Damailah (Damailah)
Engkau Disana
Ku Berdoa (Ku Berdoa)
Pada Tuhan (Pada Tuhan)
Agar Kau Bahagia

Lagu & Lirik : Pak Long


video

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan

Myvi =))

assalamualaikum sumer.....

perodua myvi....sejak 2 3 hari ni aku dok teringat myvi....kete cute n comey yang buat aku tergoda..hahahaha.....oh Myvi.... =))



actually aku plan nak beli satu kete standard la....buka aku xsayang averide mustang aku...but aku nk ader kete spare as backup kalo mustang aku rosak ader la kete sejibik agi....

giler kalo xsayang averide aku tu....harta berharga yang aku xkan jual sampai mati.....harta pusaka tue....kete mase memula bapak aku bukak bizz sampai sekarang...tue la keretenyer...even buruk n slalu orang kutuk, but aku tetap sayang....kete yang xder hutang...so xpening bulan-bulan...but pening kalo rosak jer...hua hua hu =))

aku tengor makin ramai orang pakai myvi...even kete tue kecik jika dibandingkan dengan BLM proton, but ianya lebik kompetetif...cc just 1.3 DOHC.....BLM pun cc sama....but DOHC myvi dia guna cam TOYOTA...BLM guna CAM PRO...tue yang myvi kalo kat lebuh raya ligat jer dia menyelinap....

ramai yang buat myvi dengan make-up simple jer...masuk adjustabe @ spring sport then kasik rim 17"......wallaweyhhhh..smart seyhhh....kalo ader modal make-up PASSO..huhuhuhu =))

hoper ader la rezeki aku nak pakai myvi ni..target aku dalam hujung tahun depan insyaallah...kalo dapat keje awal kne la set-up gaji n simpan cket...baru ler leh merasa...hehehe

3K diperlukan tuk adjustable n rim....cadang nak angkat warna-warna yang lembut la...cam grey keladi ker....hitam payah nak jaga oooo.....kalo putih pun ok gak!!!...but klise la...pape pun nanti aku pikirkan =))

hope dapat la ia tercapai...doakan aku yer...kalo dapat leh ler bawak kengkawan berjalan insyaallah =))

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan

Dari Maya Ke Nyata =))


afix & haeri.....dari maya ke nyata =))

assalamualaikum...

ahad lepas....2 ogos 2009 actually ader drag 4 fun kat Kampong Gajah...but aku xpegi sebab pomen aku xmasuk...so aku maleh ler nak datang.....so aku decide gerak ker Karnival Tv9 Sua Rasa....kali ni lokasinya di Ipoh...lepas zohor aku gerak la...

actually aku sesaje jer jenjalan,,bosan la cuti-cuti enigma kali ni...cuti 3 minggu...dah rase cam 3 tahun punyer cuti....sengal beb....aku adalah orang yang xsuka cuti...nasib la ader fb yang eh on9 walaupun terpaksa berusaha keras untuk menjayakannya...alhamdulillah =))

hari panas terik but orang ramai....aku motif pergi nak cari KONSONAN...hahahha..orang bujang single n hati sunyi tanpa awex memang begini...hahahaha

dalam aku ronda-ronda ni actually sua rasa xla sebesar karnival Jom Heboh....JH under tv3 but sua rasa under tv9.....ader beza...so xla besar sangat....but still meriah..memeriahkan lagi dengan kehadiran peserta finalis program realiti Gadis Melayu =))

aku akhirnya berjumpa dengan seorang pelakon terkenal..HAERIYANTO HASSAN.....xla bangga jumpa artis but aku anggap beliau sebagai seorang kawan....pada aku kalo dia artis, itu kerja n profession dia...kita xleh nak campur aduk...kerja dan persahabatan....

haeri ni kalo dulu hot tamper....but dah semakin dewasa ditambah dengan kini berstatus daddy n hubby, menjadikan beliau seorang yang tenang n matang....dah makin dewasa kita perlu berubah dan tak boleh mengikut kepala sendiri sangat...betul...ketenangan memberi kebahagiaan dari sikap kematangan kita...

actually happy meet him...alhamdulillah dia kenla aku..hua hua hua....but berjalan dengan artis ni kene la paham...public figure...sume orang pelik cam mane aku orang biasa leh selamba jer berjalan n menyamuk bersama..hahaha...

style aku kalo berkawan dalam alam maya, biar berkawan sampai alam realiti....bukan ape persahabatan itu indah..but xsume orang paham...especially yang single...biler ajak kuar pikir kita nak ngorat...kot lawa pon ingat aku heran ker?...WTF la...kawan memilih bulu baik korang cukur jer bulu korang....ape punye bangsa daaa.... =XX

berkawan biar beribu...berkasih biar satu...bercinta biar 4 yang laen bikin spare part...hahaha.....luv this tagline...hehehe..but pape pun Lu Pikir La Sendirik =))

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan

The Holiday =))

assalamualaikum sumer....

tak tau cam mane nak mula...dah lama xupdate blog ni.....huhuu...pengkor tgn nak menaip...hahaha..al-maklum la cuti dah mula maka menulis menggunakan pen pun jarang....so aku nak cte pasal bbaru ni aku ader balik kg kat johor..hehehe

aku ni mmg anak jati johor...lahir kat Batu Pahat...kampung aku namenyer Kampung Parit Kaseh, Senggarang....majoriti melayu la...tapi ader jer orang cina yang dok sane..tokey-tokey sawit n ladang...kalo bab sawit mmg femes la kat johor ni...tapi kalo belajar geografi...johor lebih terkenal dengan pengeluaran nenas...kalo salah harap betulkan la yer =))

aku actually planning nak balik sorang....but mak aku risau coz aku ni bawak kete xpenahnyer slow...al-maklum la dah biasa drive sorang-sorang balik KL so laju jer le merembat minyak...hahaha..jangan cuba sekiranya anda tidak berkeyakinan diri...amaran dari A.K.L..

hahhaha....ktorang gerak dalam kol 1 lebey la cam tue....untuk kesekian kalinya aku meninggalkan Solat Jumaat....bukan sengaja...aku dah berniat musafir...lagipun aku dah niat solat jama'.....so aku stop kat hentian tapah untuk solat n menyamuk.....ngantuk beb driving jejauh ni...mak aku dok bising jer aku menyamuk..siap report kat bapak aku agi...hua hua hua =))...

tujuan balik ni sebenarnye sajer jer...aku raya tahun lepas xbalik...raya ke-4 geng kete aku gerak ke pangkor...so aku kne la join....dah tue macik aku plak dok kecoh-kecoh membandingkan aku dengan sepupu aku..sepupu aku tu umo dia 24...tapi tiap tahun xmiss balik kg especially raya...so sebagai dalang gantinya aku balik la cuti sem ni....

dalam kol 8 alhamdulillah sampai la umah opah aku yang indah permai ni.....sume kaget macam kne sampuk jembalang coz aku driving smpai ke parit kaseh....What The Fix..igt aku ni takut driving jejauh ker...hahaha..terbukti mereka terkejut..ten ten ten =))

balik ni pon nak melawat opah aku jer actually...lagipun bukan ramai sedara mara ader...harap pacik aku jer..rue pun sebab rumah sebelah..heheheh....lagipun bosan la dah besar-besar ni balik...bukan ape sepupu sepapat sumer kanak-kanak oligo coco jer sume..so xder la regu nak melawak ker...nak mengata ker...hehehhe....

kebosanan aku pun terubat coz tgk wayang cte Harry Potter : The Half Blood Prince...orang dok warwarkan ianya movie best....pandangan aku hampeh....seatu ape pn aku xpaham...MOTIF?!!...merugikan duit jer...adik aku punyer pasal layankan jer la....

then hari isnin baru balik....singgah ker NILAI 3 jap...bawak mak aku g shopping...aku bawak coz apak aku xpernah nk deal dgn mak aku bab shopping ni especially kat nilai...mak aku excited jer mulanya...biler tau kedai-kedai 30 batu jauhnyer dia pun ajak aku gerak...hahahha....bagus-bagus...

style aku senang jer...nk shopping ko punye pasal...jgn dok tanye aku bab LAWA ker?...aku cukup xsuka.....aku xpandai menilai sangat coz citarasa kita sume berbeza....kalo korang rase lawa kat body korang, yakinlah ia lawa....insyaallah ia akan jadi lawa =))

payahkan lelaki nama AFIX ni...yupp...memang payah....payah sebab aku xsuka payahkan diri aku dengan benda remeh temeh...Life Is Simple Player....don't make it complicated... =))

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan

Wednesday, July 8, 2009

From N To E????

assalamualaikum sumer.....

hye kengkawan.....hahahha..sedang membaca post ni? maceh diucapkan...thanx la sudi baca coretan yang xseberapa ni...hehehhee...

ni aku nak post smtg yang sebenarnya aku xjgka akan dapat dalam kehidupan ni...kalo sume kita dpt jgka xsyok arr kan!!!..from N to E..hehehe....2bunyi cam best jer....hahhaha..ape korang pkkan ha??....bukan pasal awex arr..still single n available ok!!!...meh ler check in kalo sudi...insyaallah approve..hehehe...

nk story pasal my new phone..alhamdulillah rezeki Allah....dari N95 > N82 > N95 & the latest ke E63....actually baru2 ni g greentown mall...sesaje xpegi sane sekian lama...so ape ag...saje nk update harga baru hp...so gerak arr dengan member aku...

actually aku baru jer angkat N95 zitron second beberapa bulan lepas...tu pn lepas trade in N82 aku...N82 aku tue elok ag..tp sengaja nk tukar...bosan pn ader...hehehe...so pkai balik N95 selepas satu tahun....

then g usha2 harga kat GM last terkesima memandang E63...actually aku minat ag E71...nipis..cute n comel..but harga n kondisi kewangan tidak mengizinkan..hehehe...so aku amik jer la phne ni..just besar cket...camera down grading...dulu pkai 5 mpxl...skrg 2 mpxl..hehehe...ala... bukan fotogedik pun aku ni..biasa-biasa jer....but not bad la phne ni...serve tenet laju jer...even pkai gprs.....xsia-sia aku tukar....alhamdulillah....agpn phne ni xsmpai seribu pn....so kalo korang nk komunikator baru yang berharga murah..E63 sesuai untuk anda...

memang ader yg cakap blackberry better...but xnk arr terus-treus gune yang beribu ringgit...hilang kan ralat n melopong...hehehe...pencinta gajet suka la update product price...but aku jarang sgt....paling best adalah modifikasi KERETA..hehehhee


Ma New E63 =))

bye-bye N95 =((

dalam semangat belek-belek phne...jmpa gak adik Dia....Allah seolah-olah menunjukkan kepada aku satu tanda bahawa lupuslah ingatan kamu terhadap Nseries....Jika itu yang terbaik untukku..berikan aku kekuatan Ya Allah....aku percaya dengan segala yang tertulis dalam kehidupanku ini, adalah yang terbaik untukku..semoga masing-masing bahagia insyaalah =)

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan





Perkahwinan Azril & Azlina

finally afix has come back to update his blogg....=))

assalamualaikum sumer.....

bertemu kembali setelah sekian lama menyepi..bukan xnk share cite dgn kengkawan..xder mase arr nk update...agpn kebizian melampau n suasana virus influenza A H1N1 yang hangat diperkatakan di negara kita....hope u oll sihat disamping insan tersayang okeng....

kisah terbaru(xla baru sgt) yg nk stoli moli ni adalah perkahwinan seorang ag ahli averide...azril dan pasangannyer azlina (kalo salah maaf ler bro...aku mintak name ko xkasik..hehhe)...alhamdulillah pasangan ini selamat di nikahkan di masjid felda trolak pada 5 Jun 2009...dengan sekali lafaz maka sah ler mereka menjadi suami isteri..alhamdulillah...tahniah diucapkan kepada pengantin ini..

kedua-dua mempelai mengenakan busana bewarna putih semasa majlis akad nikah dan diikuti warna cokelat terang pada majlis resepsi di sebelah pihak perempuan pada 6 jun 2009...kami selruruh warga averide mengikuti majlis rombongan menghantar pengantin di trolak sebagai tanda meraikan pengantin...
~dah HALAL dah~

7 Jun 2009 pula menjadi tarikh resepsi sebelah lelaki dan mempelai mengenakan busana bewarna maroon..perghh..ukup hensem mempelai yang diraikan..bagai buah ciku dibelah dua..=)).......aktiviti bersambung diwaktu malam dengan majlis BBQ ahli-ahli averide dan keluarga terdekat yang diundang bagi memeriahkan majlis...terima kasih diucapkan kepada pengantin sekeluarga diatas kesudian mengundang kami bagi menghabiskan lauk-lauk yang tinggal....memang sume muka recycle bin...licin seyhhh!!!...makan free rugi arr xmkn banyak.....

pape pun tahniah dan kami ahli-ahli averide mendokan kebahagiaan mereka berdua sampai syurga dan dapat menjalani kehidupan rumah tangga dengan bahagia dan disinari cahaya dan berkat dari Allah swt...insyaallah =))


moga berbahagia sampai syurga =)

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan


Monday, May 25, 2009

MELAKA...Bandaraya Bersejarah =)

assalamualaikum....

1 may 2009 merupakan tarikh keramat untuk konvoi besar Averide Motorsports Club untuk kali kedua dalam sejarah penubuhan kelab ini.....sebanyak 11 kereta telah berjaya mengambil bahagian dalam konvoi kali ini sekaligus mengatasi catatan konvoi kali pertama ke Port Dickson pada tahun lalu....Syabas diucapkan kepada ahli-ahli yang sudi meluangkan masa =)

konvoi plan ni dah lama..mengikut perlembagaan rimba averide 5 atau 6 bulan b4 event besar kene bawak mesuarat...hahaha...dah dibincang akhirnya ke melaka la penyudahnya....

konvoi bermula jam 1 pagi dan diketuai oleh satu-satunye AVERIDE MUSTANG yang ada dalam team aku ni...sape lagi kalo bukan aku...hahaha..sumpah poyo...diikutkan sham jadi marshall...aku ni marshal no 3 selain daus...tapi akibat kete sham demam, maka aku dgn daus jer la jadi marshall untuk pegi...


my beloved averide mustang

lebih kurang 6 jam perjalanan setelah berhenti hampir 4x...maka kami sampai la ke MELAKA BANDAR BERSEJARAH....alhamdulillah...xder la kete2 yang meragam sepanjang perjalanan...cuma EVO malaysia jer mengalami kos kerugian pertama iaitu but fiber depan terpelanting...ribet xkuat punye pasal (tue arr..sape suh main sprint test kat NKVE...hehehez).....


setibanya di tol simpang empat

first day xder xtvt sangat la....just lepak2 umah jer...petang gerak g zoo melaka...tp HAMPA n HAMPAS...kenapa? sebab datang kol 5...tp zoo sedang mandikan haiwan-haiwan...bukak semula kol 8....xker lebam nk tunggu tue....adoiiii...sudahnye hantar skuad recce iaitu sham n daus g ronda2 blaja jalan kat pekan melaka.....

dok umah plak xder lain layan daun n main PS2.....ader gak la xtvt orang bujang ni...hehehehe...biasa la...name pon bujang...perangai cam hantu jembalang jebon jer sume...termasuk la aku....hahahahha....yang TERKEJUTNYE...tokey chelet laghi xleh pakai...budak2 bukak daun..yang dia main SUSUN BATA....walllaweeyyyy.....jalan ampas gak rupenyer tokey chelet ktorang ni...lantak ko la tuan rumah....jnji xkaco ktorang....hehehehe

hari kedua jer yg banyak xtvt.....ke mana lagi kalo x ke kota A Famosa yang xbape cun...tapi banyak angin dan bole CUCI MATA....hehehhe....just tinggal bahan peninggalan sejarah jer la...dulu dok melaka dah puas pegi...time tu aku 2 beradik jer...naik mto cabuk pusing2 melaka sekeluarga..igt ag honda kap petak ABD 4063...ntah mane moto tue sekarang...



medan.afix.bob

then gerak plak g menara taming sari....macam2 taming ader kan!!!....hahhaha..cuma ader la 'roket' macam kat sunway lagoon tue...tapi xdapat naik pon....ramai sgt orang....then gerak la pe ag g kapal bosa kat tepi jalan tue ha...kapal pe ntah....den pun lupo (tetiba cakap nogori plak)...ader la bahan2 sejarah kedatangan penjajah n pedagang diawal pembukaan melaka dulu...kira bagus nk bawak anak2 untuk menimba ilmu...lawatan sambil belaja la katakan...

actually melaka ni best...banyak angin....kira tenang la....yang buat serabutnye jem..kalo ader roti leh sapu xper la gak...but sumpah lenguh driving tat pekan melaka....tue la kelemahan kete manual...lenguh tekan clutch...hehehhee....


kesesakkan di pekan melaka

tapi yang xbole tinggal bila g selatan ni....kene la singgah NILAI 3..untuk si ibu-ibu melepak n bershoping beli barang-barang....biase la...aku ni bujang so senyap jer la...kalo konvoi berbini kelak...lain jadinye...hehehe....



averide at melaka

pape pon konvoi kali ni banyak yang kene perbaiki....xpe...xder pengalaman lagi....still budak mentah....hahhaha...pape pon tahun depan konvoi ke KELANTAN DARUL NAIM plak...xsabo ambo nk g klate.....nantikan kedatangan kami...

semoga dapat bertemu TUAN GURU NIK AZIZ NIK MAT insyaallah =)

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan

Sunday, April 26, 2009

Libang Libung Nak G Melaka...The Crash!!!



assalamualaikum...

kurang 24 jam 3 post......huhuhuhu...dah ader story nak post sblum g melaka....ni xlain xbukan pasal averide mustang aku la...

leaps tukar minyak hitam...on da way nk g mkn....suddenly boleh plak terlanggar blkg kete awex....adoiiyaiiii....kecelakaan yg berlaku mengakibatkan kete aku rosak teruk...bumper, lampu pecah....masak ler aku.....

kete awex tersebut rosak cket dan aku kne bayar RM130....malas nak cte panjang...kete xreg....so mals nk bt police report...lagipun melayu dgn melayu.....cincai kira la....jnji dapat g MELAKA..hahahha

see you at the next blog...arjuna kayangan layangan

Saturday, April 25, 2009

kawin lagi??? RAFIZANA punye cite....

assalamualaikum....

aku upload cte kawin jer dulu.....hahahha.....al-maklum la kawan aku ramai sgt dah nak menamatkan zaman bujang masing masing.....ni kisah 1 week lepas ex aku kawin....kali ni cte kawan sekampung aku kawin....

kawn aku ni namenye Rafizan Abdul Rahim...tapi member member panggil Kaduk...hahhaa...antara member rajin mereket kat kampung aku...dia ni kira tokan shuttle kok ler...hahaha...

gadis bertuah si kaduk namenye Ruzana Jamaludin....budak ampang ipoh....dekat jer pun....ipoh dengan malim nawar xler jauh mane....hehehhe....dengan sekali lafaz rafizan sah menjadi suami kepada ruzana...alhamdulillah....tahniah diucapkan kepada mereka berdua....

aku dan member member averide motorsports mengucapkan tahniah dan selamat pengantin baru...walaupun korang dah sebulan menikah...hahhaha....


selepas majlis akad nikah

rumah pihak perempuan

rumah pihak Lelaki

kepada RAFIZANA...semoga berbahagia dan kekal bersama sampai syurga... =)

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan

My Ex Wedding.....Mac 2009

assalamualaikum.....

lama sungguh aku dah xupdate blog aku ni.....dah dekat 3 bulan lebih dah.....hahahha...macam macam berlaku dalam 3 bulan ni.....alhamdulillah...aku masih bernyawa dan menikmati nikmat kehidupan dengan penuh kesyukuran...

aku nak update dengan kisah yang pada aku memberi kekuatan yang luar biasa kepada aku....kisah perkahwinan bekas teman wanitaku dengan jejaka pilihannya.........

6 Mac 2009 menjadi saksi bahawa Ex gf aku, Anne bergelar isteri orang. aku xsure la tarikhnya coz setahu aku majlis resepsi umah dia pada 7 Mac dan sebelah pengantin lelaki pada 8 mac...alhamdulillah...akhirnya impian beliau untuk mendirikan rumah tangga terlaksana....

aku tumpang gembira...aku gagahkan diri hadir di majlis resepsi sebelah lelaki....atas kekuatan dan kekentalan semangat NEVER BACK DOWN NEVER QUIT aku, aku pergi ke majlis tue...

perkara pertama aku buat adalah makan ler..hehehe...name pun g kenduri....mencekik jer....then aku tunggu la pengantin sampai.......dah dekat sejam tunggu akhirnya sampai gak pengantin diarak dengan superbike....

aku nampak dia keluar dari kereta....cukup cantik bekas kekasihku....walaupun bukan milikku, sekurang kurangnya impiannya tercapai....dia terkejut melihat aku hadir di majlisnya....adik beliau yang biasa aku bawak kuar kalo pergi mkn dgn anne pun terkejut...aku terseyum tanda aku redha dengn ketentuan takdir....

aku berpeluang salam dengan suaminya, Lan....aku wish tahniah n mintak sgt mamat ni jaga Anne sebaik mungkin....tue jer pintaku sebagai insan yang pernah mencintai dan menyayangi Anne...bertuah memiliki Anne....tapi lagi bertuah memiliki aku....hahahhaa....Fakta OK!!!...

yang jelas dia xsanggup nak tenung aku....mungkin terkejut, xselesa dan benci kerana kehadiranku ke majlisnya tanpa diundang....tanpa sebarang kad undangan aku hadir berdiri meraikan majlisnya...

memang betol aku xdiundang.....tapi aku xlupa janji aku dengan dia satu ketika dahulu....


'kalo i kawin dengan anuar zain u akan datang x?" tanya anne kepadaku satu ketika dulu....

'even awak kawin dengan sape pun sy akan datang...itu janji sy pada awk' jawabku lagi...

aku pegang janji ini dan akhirnya aku lunaskan tanpa rasa ragu...aku hadir walaupun hari berikutnya aku dimaki hamun oleh Anne....sungguh kejam dan terhina pabila diherdik dan dicerca....pada aku, Anne lupa janji yang pernah aku lafazkan kepadanya...tapi aku xpernah marah dan salahkannya....aku mengerti sikap dan sifatnya...dia mmg begitu....

paling penting aku dapat bertemu dengan Abah Anne....dapat bersalam dan peluk abah....sepanjang bersama Anne, xpernah berpeluang berbuat demikian....akhirnya impian aku termakbul....aku sebak ketika memeluk bapanya....aku memohon maaf kerana xberpeluang nk jumpa abah..bukan aku xnk...tapi menghormati kehendak Anne ketika aku masih bersamanya...

semua itu sudah berlalu...dia bahagia dengan kehidupannya...aku pun happy dengan hidup aku walaupun tanpa dia disisi...walaupun bukan jasad yang aku miliki, namun apa yang pernah dia & Dia kurniakan satu ketika dulu tetap aku kenang dan aku bersyukur diatas pemberian tersebut...

aku mendoakan mereka bahagia....walaupun hatiku ini masih mengatakan Anne....dah lama tutup buku...tapi walau jauh mane aku pergi, dia sentiasa di lubuk sanubariku sebagai insan yang cukup istimewa....Aku masih membuka hati untuk dia jika ingin kembali satu hari nanti...tapi bukan semudah dulu....

aku mencari wanita yang menghargai cintaku...menerima aku seadanya....mampu menjadi ibu kepada anak anakku....mampu menjadi ipar yang baik kepada adik adikku..mampu menjadi menantu yang baik untuk ibu bapaku....menjadi anak saudara yang baik untuk seluruh keluargaku....dan akan setia bersamaku untuk mengecapi kemanisan kehidupan bersama sampai syurga...

untuk Anne....andai kau membaca blogku ini satu hari nanti, aku mahu kau tahu, kamu sentiasa dihatiku...aku xpernah membenci kamu...sentiasa memafkan kamu....sentiasa menjaga kamu walaupun dari kejauhan....akulah orang yang sentiasa mencintai dan menyayangi kamu..cinta tanpa syarat walaupun aku xmemiliki kamu...cinta perlukan pengorbanan...ingatlah bahawa aku berkorban demi cita cita kamu dan cinta kita....aku disini sentiasa mendoakan kamu walaupun takdir menuliskan tiada jodoh antara kita..

for my fren, sorry la aku xupload pic wedding dorg...just a few person jer tau sape n cam mane rupa Anne...xpa...xpenting...doakan mereka bahagia...itu je pintaku =)




AFV = ANNE.FIX.VIOS

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan

Monday, January 5, 2009

Welcome 2009

Assalamualaikum....

belalu sudah 2008.....hadirnya kini 2009....alhamdulillah dipanjatkan syukur kepada-Nya kerna masih bernafas dan dikurniakan nikmat Islam dan Iman....

disamping itu juga hadirnya tahun baru islam 1430H....sungguh cepat masa berlalu...pelbagai kenangan dan segala yang berlaku 2008 menjadi sejarah kehidupan yang xterhingga...

alhamdulillah....aku masih sendiri....masih seperti dahulu....masih afix yang tidak pernah putus asa dalam mengecapi apa yang diinginiinya.....bukan semua akan diperoleh....tapi sekurang-kurangnya impian dan tekad yang ditanamkan dapat dijadikan azimat...

tiada azam baru untuk tahun ni...seperti biasa perlu menjalani kehidupan dengan semangat juang yang tinggi tanpa peduli kritikan dan tomahan org....

dia tidak lagi berada disisiku...dia tidak lagi bekerja disitu....aku mendoakan doia berbahagia dan selamt dalam ape yg dia lakukan....walaupun aku terasa sayu...namun hati ini masih teguh pada yang satu...hanya dirinya...

apa yang pasti...bermula 2009 menjadikan tempoh impian dan JANJI yang perlu dilunaskan tinggal 5 tahun....aku akan kembali seperti yang aku janjikan...aku xkan memungkiri janji itu...

jika waktu itu telah berakhir, aku akan pastikan aku xkn kembali untuk kali yang ke seterusnya....cukup sekali...walaupun selepas itu aku masih berpeluang....

aku akan berusaha untuk kecapi segala impian dalam tempoh tahun ni...insyaallah sumenyer akan berjalan lancar....amin....

pintaku hanya satu....semoga kekuatan yang ada dalam diri ini masih membara dan tidak akan padam walaupun akhirnya aku yang kecewa...sesungguhnya Dia Maha Mengetahui...

see u at the next blog.....arjuna kayangan layangan