Thursday, September 17, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri.....Maaf Zahir Batin =))

assalamualikum....

sy selaku blogger the assassin enigma ini ingin mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.....MAAF ZAHIR BATIN

berhati-hati ketika pulang beraya...ingatlah orang yang tersayang

semoga berbahagia di samping insan tersayang di hari lebaran ini =))

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan

Monday, September 14, 2009

28 Ramadhan....One of The Enigma =))

assalamualaikum....

28 ramadhan....unik untuk aku....bukakah no fav aku 23? memang 23 tetapi untuk bulan ramadhan 28 adalah sesuatu yag istimewa.....satu kenangan yang xkan mampu berubah apa jua keadaan dalam hidup aku...ia tetap menjadi kenangan....

kali pertama menghantar mesej kepadanya ketika itu hampir musim perayaan ditambah dengan aidilfitri disambut serentak dengan deepavali...time tu lebih kurang hampir 1.30 pagi...baru habis bertekak...hahhaha

aku memperkenalkan diriku sebagai PUTERA ZULKAINAIN @ nine....hahahha...name xleh blah....memang gelak time tue...yer la org yang lama kita minat then nk tackle mesti la malu...ditambah plak kate keje kat samsung as eksekutif pemasaran...perghhhh!!! mmg xleh blah...

disitulah bermulanya saat perkenalan dan berkawan dan bercinta....kenangan biarkan ia menjadi kenangan..xperlu diungkit...hanya Allah yang lebih tahu....

masuk tahun ni dah 4 tahun ia menjadi kenangan.....masih segar berlaku.....macam semalam jer terjadi....biarkan dia bahagia dengan pilihan dia...

aku sentiasa doakan dia bahagia.....aku gembira dia bahagia sekarang....kalo terus bersama belum tentu bahagia....

jika suatu hari nanti ditakdirkan ada jodoh...biar ia menjadi urusan Allah.....aku fokus apa yang ada dihadapan aku kerna aku berjanji menunggunya di pintu yang akan datang kerana aku xkan berpatah balik untuk menunggu pintu di belakang....

terima kasih kerana pernah memberikan kebahagiaan kepadaku..fixanne always in alien's heart =))



A.F.V = anne.fix.vios

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan

Saturday, September 12, 2009

Eisya - Nurani

assalamualaikum....

pernah korang dengar seorang penyanyi yang popula dengan lagu NURANI? penyanyi kecil molek name dia Eisya.....dia pemes mase pertengahan 90an gitu la...time tue aku pun sekolah rendah lagi...sampai sekrang aku still minat n ingat lagu dia.....

dia ni dah kawin dan ader anak...kalo xsilap sekrang ni dia duk kat perlis....suami beliau seorang arkitek...kalo xsilap la...kalo silap harap maaf....

sekrang dia dah bertudung....cantik bergaya dah sekarang.....latest berita dia ada masuk dalam cte ERA TV....beberapa bulan lepas masuk HARAKAH dalam ruangan muslimah....alhamdulillah..

so aku nak share la lagu ni kat kengkawan....

Dikala malam sepi bila ku sendirian
Kisah silam datang menjelma
Walaupun semuanya telah berlaku
Tapi tetap segar didalam ingatanku

Bila ku kenang masa yang lalu
Airmata ku membasahi pipi
Angin nan malam teman sejati
Untuk mengubati hati ku rindu pada mu

( korus )
Nurani...Kau lambang cinta ku
Oh...Nurani...
Nama mu sentiasa di hati ku sayang

Masih segar dalam ingatan ku
Dihari pernikahan kita
Ku cium tangan mu
Dan kau mengucup dahi ku

Ku terasa sungguh bahagia
Kerana dapat hidup bersama mu
Moga kasih sayang kita
Kekal untuk selamanya

( ulang dari korus )

Tapi sedikit tak ku duga
Ia hanya sebentar saja
Kasih yang diikat telah terlerai juga
Semasa kepulangan mu
Kau ditimpa bencana
Kau tinggalkan diri ku
Untuk selama-lamanya

Nurani
Nurani
Nurani ...
Oh... sayangku


video

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan

Penghujung ramadhan 2009

assalamualikum....

aku dah lama xpost smtg kat blog aku ni....bukan xrajin atau xder story...kemalasan dan kebizian terhadap benda lain membatasi segalanya.....lagipun membaca blog itu lebih baik untuk diri aku dari post smtg...hehehhee...

hurmmmm.....sekejap jer ramadhan dah nak pergi meninggalkan aku untuk usia 20 tahun....begitu pantas masa berlalu...bak kata ulama di akhir zaman ni masa dah xberkualiti...tue yang cepat jer masa berlalu....

ramadhan tahun ni biasa jer...berpuasa di KL & ader masa cabut balik menawo.....berbuka dengan family...tue jer la kehidupan seorang lelaki bujang cam aku ni....tahun ni cam xder peluang dapat awex....hehehe...

tahun lepas dapat la berbuka dengan Nur Dyana Mohd Asri....but tahun ni jodoh xpanjang...Allah lebih tahu hikmah disebalik kejadian....xper la...xder bnda untuk dikesalkan...hidup mesti diteruskan...

tahun ni puasa dengan family best cket...aku la yang handle bab menu berbuka...yer la...aku sorang jer jauh dari family...mak ayah aku bukan cayer aku sangat...anak bujang yang ganas...hehehhe....anak bertuah la katakan =))

yang bestnyer tahun ni aku banyak berterawih kat rumah especially dok KL ni...bukan malas but suasana berbeza....kalo kat menawo tue ader tazkirah lepas terawih...best gak...sebagai program menambah ilmu

akhir kata aku mendoakan semoga tahun depan aku diberi peluang untuk bertemu lagi dengan ramadhan n dapat berpuasa dengan keluarga tercinta...salam ramadhan & salam lebaran =))

see you at the next blog.....arjuna kayangan layangan