Friday, December 31, 2010

2011..Ur Tyme Is Now...=))

assalamualaikum

last post untuk 2010....aku penat nak update blog...namun ku gagahkan diri jua...malam tahun baru aku mengadap pc...seorang diri...ditemani rokok berasap dan kipas angin jer...

aku xda plan pape tuk malam ni...just lek kat umah...buat2 apa yg xberfaedah...hahhahaa....

dari aku zaman sekolah sampai sekrang xpernah rasenyer pg sambut new year.....kalo ada pun aku lupa bila....last yg aku ingat aku g tgk bunga api kat padang ipoh....masa tu aku rase dalam 3 tahun lepas gamaknyer....



dalam keheningan bunga api memancar ke langit sambil memercikkan cahaya, aku hanya meilhat apakah yang akan berlaku seterusnya....dalam masa yang sama sebelah aku ada pasangan sedang berkasih yang sibuk merakam dentuman bunga api melalui telefon bimbit...

"happy new year sayang," kata si lelaki

"B, happy new year tuk awak juga," balas awex beliau dengan manja...


aku just relax n steady jer la....aku xpernah ajak mane2 awex malam tahun baru atau malam merdeka pg tgk bunga api...pelik kan!!!

aku memang jenis lelaki camtu....xsuka hiruk pikuk bersesak semata2 nak tgk bunga api sambil berhimpit dengan kapel2 yang belom kompom kawin...kalo dah kawin bawak family tu lain cite la...

malam tahun baru ni bukan xbagus...orang yg sambut biasanya buat jadi JAHANAM....malam-malam camni mula aktiviti SO-SIAL bermula...

kompom kelab-kelab malam akan berkumandang smapi lewat pagi....kompom kondom-kondom berserakan lepas puas anak-anak dara, bohsia, bojan layan nafsu masing-masing.....kompom botol arak n tin-tin SYAITONNN bertaburan....



ni la budaya kita...semua benda nak sambut....aku heran la...nak sambut satu hal...xkena hukum syarak plak tu...tp aku fikir ada ke hukum bab sambut tahun baru ni? wajib ke? ape manfaatnya?

hari kebesaran Islam pun ada kalanya kita lupa...tahun baru xpernah plak lupa...kita ni terlalu mengikut barat...setiap tahun cakap kita sudah MERDEKA...ape yang dorg faham tentang merdeka ntah..

MERDEKA kita bebas daripada penjajah...HAHAHAHHAHA...WAKKKLUUUU....orang putih british xperlu datang malaysia la nak jajanah bangsa malaysia....sekarang zaman canggih........xpayah la susah2 nak seberang laut....buang masa jer...

dia banyakkan hiburan, fesyen tayang buah betik, baju ketat2 nampak bijik pau, londeh sana sini tu jer dah tunjuk kita masih dijajah....yang aku heran tu bangsa sendiri, agama ISLAM...apakah islam pada nama sahaja smpai xtau hukum halal haram ke?

rosak bangsa kita ni....jauh menyimpang dah....dah-dah la lalai dek hiburan merepek ni...yahudi xkan berhenti menyesatkan umat Islam...bukan semua tak tahu...tapi nak buat camner..dah otak BEBAL hati GELAP dek kelalaian dunia...

"relax la, sy muda lagi masa tuk enjoy la...dah tua nanti bertaubat la"

perghhh!!! dengar berapi derrr.....kalo adik aku kompom aku aja bahasa kaki...ehhh nak tanya la, korang tau ker biler kita nak check-in balik? lain kali cakap jgn macam org hilang pedoman...

jalan bertaubat masih terbuka selagimana nyawa xsampai ke halkum...semua orang buat salah tapi tarik la diri pelan-pelan dari hanyut dek dunia ni...xsalah nak berhibur, ada batasnya....



aku pun bukan baik sgt...ada salah silap n kekurangan...tapi bila tgk bangsa seagama caca marba, sedih la...agama adalah cara hidup...orang xda cara hidup ni seolah-olah xda agama..fikir-fikirkan...

dah nak masuk tahun 2011 dah pun....aku sbg blogger blog ni nak mintak maaf kalo ada salah silap sepanjang aku post kat sini...hope korang stay tuned la kat sini ok...aku xda rase nak kemana pun....



diharapkan tahun 2011 kehidupan lebih diberkati...dimurahkan rezeki dengan limpah kurnia-Nya...diberikan kesihatan yang baik n dipanjangkan umur...yang belum dapat jodoh hope dapat la jodoh....

selamat tahun baru 2011....semoga syiar Islam berkembang dengan jayanya insyaallah...

to be continued.....arjuna kayangan layangan =))

2 comments:

LadyGagah said...

membaca jambatan ilmu...kekeke...;p

arjuna kayangan layangan said...

ingatkan JAMBAN tadi...
muahahaha =))